Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

« All Begivenheder

Oplev Anagamaovnen fyres op – gratis inkl. introduktion og et glas vin/saft

16. juni / 19:00 - 21:00

Kom og oplev den spændende begivenhed, når Guldagergaard åbner sit værkstedsområde, og der fyres op i den fire meter lange og en meter høje Anagama-ovn. Denne sommeraften vil direktør for Guldagergaard, Mette Marcher, kort fortælle om, hvad det kræver at lykkes med ovnbrændingen. Der bydes på et glas kølig vin/saft i glødernes skær. Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne.

Ovnen er bygget efter japansk inspiration
Ovnen, der er bygget af særligt hårdtbrændte mursten og ler, er en japansk inspireret ovn, en såkaldt Anagama-ovn, hvis design skaber en, for kunstnerne, eftertragtet overflade i keramikken når den hentes ud igen efter mange dage og nætter ved høj temperatur. Desuden kan Anagama-ovnen håndtere ekstrafine brændinger i et særligt kammer, hvor asken ikke trænger ind.

Det kræver mindst 10 kubikmeter brænde, et hold af internationale eksperter og koncentreret teamwork, når ovnen skal varmes op til de 1320 grader, keramikken kræver for at hærde. Anagama-ovnen er blot en ud af de 17 special ovne, som det keramiske center Guldagergaard råder over og er kendt for her i Danmark, såvel som uden for landets grænser. 

Detaljer

Dato:
16. juni
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , ,

Arrangør

Guldagergaard – International Ceramic Research Center
Telefon:
+45 58 19 00 16
E-mail:
kontor@claytopia.dk

Sted

Guldagergaard
Heilmannsvej 31 A
Skælskør, 4230 Denmark
+ Google Maps
Telefon:
+45 58 19 00 16