TAKTILE FORTÆLLINGER

1 – 31. juli

Oplev keramisk kunst af tre af vores samtids dygtigste keramikere: Lone Skov Madsen (Danmark), Pauliina Pöllänen (Finland) og Elina Titane (Letland), der alle arbejder i storskala.
Udstilling og park er åben kl. 10-16 i udstillingsperioden
Entré 40,- (børn under 12 år har gratis adgang, når de følges med en voksen).

Lone Skov Madsen (Danmark)

Fadet (eller cirklen) har været en gennemgående figur i Lone Madsens kunstneriske virke gennem 30 år, og hun er optaget af bearbejdning af overfladestrukturer, ornamentering og mønsterdannelser. 

Hun fortæller at objekterne oftest opsættes i formationer på væg “for derved at demontere deres brugsfunktion og i stedet fremhæve de rent billedmæssige dekorative aspekter”.

Om Lone Skov Madsen
Uddannet på Skolen for Brugskunst, og har siden haft en lang række seperat- og gruppeudstillinger verden over. Er bl.a. repræsenteret på Trapholt Kunstmuseum, CLAY, Designmuseum Danmark, Næstved Museum og Ceramic House i Brighton. 

Pauliina Pöllänen (Finland)

“Relieffet” som kunstnerisk medie, og dets forbindelser til kunst, håndværk, arkitektur og ornamentering er tydelige temaer i Pöllänens arbejde, såvel som udøvende kunstner og som forsker.

Om Pauliina Pöllänen
Pauliina Pöllänen ph.d. bor og arbejder i Bergen, og har arbejdet med ler og keramiske materialer i mere end tyve år.

Hun har blandt andet udstillet på V&A – Victoria & Albert Museum i London, Designmuseet i Helsinki, CLAY og Uppsala Kunstmuseum.

Fotos: Bjørn Mortensen / Hordaland Kunstsenter (værker), Sonja Ovaskainen (portræt)

Elina Titane (Letland)

I Elina Titanes abstrakte skulpturer kommer vi, æstetisk set, tæt på naturen. Hun arbejder strukturelt med rummelige genstande fra miniaturer til store værker i alle keramiske materialer. 

Titane finder inspirationen i selve materialet, og hun uddyber “for mig er kunst et udtryk, ikke en idé eller et koncept. Jeg forsøger at afdække glæden ved at gå på opdagelse i kreativiteten. Samspillet mellem fingrene og det formbare materiale er som et mirakel … et mysterium med en uendelig række af muligheder for forandringer undervejs”.

Om Elina Titane
Uddannet ved Kunstakademiet i Letland, og har siden udstillet både i sit hjemland og internationalt med mere end 20 soloudstillinger.

BILLETTER

CLAYTOPIA SOMMER

BILLETTER

claytopia KUNSTUDSTILLINGER ER generøst støttet af

Slagelse Kommune

LAG Slagelse

Kulturministeriet

Brand af 1848 Fond

Danske Bank

SK Forsyning


FIND VEJ

Guldagergaard
International Ceramic Research Center

Heilmannsvej 31 A
4230 Skælskør, Denmark